tirsdag den 2. februar 2010

kyndelmisse

"Kyndelmisse, missa candelarum.

betydning; lysenes fest.

Varsel: Hvis det blæser så voldsomt, at atten kællinger ikke kan holde den nittende ved jorden, så er vinteren snart forbi.

Også snevejr denne dag lover tidligt forår.

Hvis det er gråvejr, vil vinteren snart slutte

Hvis det er klart solskin, vil der snart komme megen sne.

En grøn kyndelmisse giver en kold påske.

Lige så mange dage, som stæren kommer før kyndelmisse, lige så mange uger derefter vil den tie, men sommeren bliver varm, når stæren kommer tidligt.

Lige længe lærken synger før kyndelmisse, lige så længe vil den græde derefter.

Som vejret er idag, vil det også blive 25. marts."

især den med de atten kællinger giver lyst til smil og glimt i øjet... gad vide om nogen har afprøvet teorien? hvor finder man nitten kællinger? og så i snestorm... men tidligt forår er jo ikke sådan at kimse af, og gerne sådan et, hvor det hvide går direkte over i grønt, og gerne helt uden indblanden af gråt og vådt...


men hvis vejret d 25. marts bliver som i dag, ser det unægteligt ud som om vi endnu ikke helt er færdige med vinteren... (dette er alene skrevet med småt af den simple grund, at jeg ikke helt er tilfreds med varslerne, og derfor forsøger at ignorere de kolde facts....)


Inspiration til dette indlæg hentet hos anita.

7 kommentarer:

Sebastian sagde ...

Her i huset lyde rdet, at hvis en tot hø på gårdspladsen flyver væk, bliver vinteren kort, for så har man ikke brug for den. Bliver den derimod liggende, bliver vinteren lang, for man har brug for al fodder til dyrene også den enlige tot.

miss mikkelsen sagde ...

jeg kan faktisk godt lide vinteren. og det er da noget mere livsbekræftende end den grå tristesse januar plejer at kunne byde på.

og så elsker jeg ironien i, at den første isvinter i 23 år indfinder sig samtidig med klimatopmødet i københavn... ikke at jeg ikke er bekymret for den måde vi behandler moder jord på. jeg går bestemt ind for både økologi, og alle andre positive livsbevarende tiltag, men alligevel... hun kan da svare for sig, hende alma mater ;o)

Sebastian sagde ...

Ja det er nok det mest mærkelige med det klimatopmøde og så vinterens komme - men så skal de jo bare holde et hvert år ,-)

På den anden side, så er der hundeslæde-udkørselsforbud i Grøndland på grund af for LIDT sne, sagde de i radioen i dag. ØV.

miss mikkelsen sagde ...

hmmnn... det lyder ikke rart...


ja så burde de nok holde et til, og denne gang kunne man måske foreslå en virtuel konference... der er noget latterligt over mænd, der for en enkelt dag flyver flere fly tværs over jorden, inklusive et tomt som decoy, medbringende egne ambulancer, personale med videre, for at tale om hvordan vi mindsker den selv samme opførsel generelt...

mine 5 cents, helt uden copyright...

Zette sagde ...

Enlig svale gør ingen sommer, men en svalebajer gør godt, når den kommer!

Sebastian sagde ...

JA helt helt enig.

Næste gang må de blive rent på nettet, at de holder møde. Men har det sådan en indvirken på vejret, så kan det ikke blive for snart.

Er der mon nogen, der har prøvet at regne ud, hvad den konf i Kbh egl kostede i CO2 etc?

Men jeg tror ikke, at jeg ønsker at vide det.

miss mikkelsen sagde ...

åhhhr sommer!!! og øl!!!

den slags skal man ikke spøge med zette, det kunne føre til desperate handlinger i mangel af sommer og varme, hos en frossenpind som undertegnede.

hov nej vent, det behøves forresten ikke. billetten til Indien er jo booket til om mindre end en måned ;o)

og seb, det er skræmmende at tænke på. og jeg tror heller ikke jeg ønsker at vide det...