lørdag den 7. marts 2009

dobbelop

jeg har vist nævnt det før, men det kan tåle gentagelse. bogudsalget ville, i min optik, godt kunne tåle ophøjelse til national helligdag (boghandlere undtaget, selvfølgelig). og måske ikke hele perioden. den første dag kunne absolut også gøre det. så ville det tilmed kunne undgåes, at gå glip af de gode tilbud på grund af udsolgte varer. ren win-win.


i år har jeg tilmed doblet op på lykken, i det jeg i første omgang kun havde sat en enkelt eftermiddag af til projektet. alle kataloger var gennempløjet, og lister var forfattet. en af de udvalgte var curtis sittenfelds "en kvinde, tre mænd og en psykolog". jeg har hendes første roman "klasse", og jeg mindes, at den var både intelligent og underholdende, derfor var der ingen tvivl om, at efterfølgeren også måtte hjem på natbordet.

da jeg så kommer hjem med den (og resten af rovet), kan jeg ikke finde den første bog. den er væk. selv efter rundringning til de mest sandsynlige syndere indenfor genren "lån og behold", er der intet spor af min bog.

æv. jeg hader, når mine bøger forsvinder. jeg holder uendeligt meget af mine bøger, og de må gerne forlade matriklen, men de har altså også, at vende tilbage igen.

i min frustration over bortløben litteratur, og omfattende afvejen af handlemuligheder i den hensigt, at få bogen tilbage på hylden igen, husker jeg pludseligt at have set, at "klasse" også er på bud. så afsted det går igen. kæresten holder udenfor boghandleren med motoren kørende i bedste bankrøverstil, for jeg skal jo kun hente den ene bog. og jeg prøver da også ihærdigt, på vej ud igen, at få posen til at ligne en, der faktisk kun indeholder en enkelt bog, men det er altså svært, at få coffeetablebook-bog i king-size størrelse til at ligne en standard størrelse roman... og det gør det bestemt ikke nemmere, at den er flankeret af yderligere tre bøger. men når man skal, så skal man. altså.

men uanset. det må da være måden at gøre det på (altså eksklusiv himmelvendte øjne hos ventende mand over brudte løfter, sprængte budgetter, og co2 forurening). først éen gang bogudsalg med efterfølgende lykke over nyerhvervelserne, og ikke mindst besparelserne. og derefter det hele en gang til. jeg har jo faktisk sparet dobbelt så meget, som hvis jeg kun var taget af sted en gang.

så til bogtyven som ligger inde med mit første eksemplar af "klasse"; behold den. jeg har fået en ny, og du er tilgivet for denne gang. men lad det ikke ske igen...

7 kommentarer:

anjoe sagde ...

...altså forud for næste bogudsalg, så at du har en gyldig begrundelse for nok nogle ekstra, ekstra besøg/indkøb ;-)

Skulle kæreste brokke sig her på kvindernes kampdag, så truer du bare med at smække ham en med coffeetablebogen *LOL*

Majsen sagde ...

Kan du ikke lave sådan et låneregister på din puter? Altså tænker jeg bare...

Du skal låne en dejlig bog af mig - Tornmark - velskrevet af min venindes mand. Den er fantastisk.

Så hvornår skal jeg låne den ud til dig? Hvornår kan det passe ind i kalenderen, at vi mokka'er eller the'er den?

Kram

miss mikkelsen sagde ...

lige mine ord!

og tro mig anjoe, det er en stor bog, men han er velopdragen, så han taler kun med øjnene. og det må vi gerne herhjemme ;)

miss mikkelsen sagde ...

hov fru majs, der kom De jo lige. jo, et låneregister er nok en mulighed, der er værd at overveje, men så går jeg jo glip af de fantastiske generhvervelses-bogindkøbsture...


hmmmm... stort dilemma!

mht. gensyn, De ringer bare, er ferierende den på matriklen indtil næste onsdag, så jeg skulle være til at få fat i :D

Sebastian sagde ...

Der findes et program til det samme: Books - så har du også fint register over dine bøger ved samme lejlighed ,)

Og det er vist endda på dansk og gratis!

miss mikkelsen sagde ...

er du tosset! hvis du vidste hvor mange bøger jeg har... og skulle sidde og katalogisere hver eneste. det er jeg altså ikke sikker på, at ligustervejsbanden ville være enige i kunne figurere som en værdig søndagssyssel ;D


men jeg lover at kigge på det, det lyder interessant, så når jeg en dag går på pension eller noget, skriver jeg det på to-do-listen...

Sebastian sagde ...

Er du tosset - har du ikke flere, end at du kan nå det på én søndag, så skal du ikke klage dig - her har vi et helt bibliotek ;) (men nej - det er ikke katalogiseret endnu; måske bliver det det en dag ,)

Så vidt jeg husker er det det nok at fodre den med ISBN, så kan de snakke med Statsbib og andre bib og hente alle oplysninger den vej fra - duer bare ikke med gamle bøger uden ISBN ;(