onsdag den 25. juli 2007

tidsfordriv

oftest er det spild af tid og kræfter, at krydse floden for at hente vand, nogen gange har man bare ikke valget...

note to self

når du vil teste, om dine gamle eva-trio gryder kan tale med dine nye induktionskogeplader, og derfor sætter magneter på bunden af dem, er det en fordel at fjerne magneterne igen, inden du begynder at koge æg...


jeg kunne også bare have valgt, at læse inskriptionen på bunden af gryden, men det andet virkede umiddelbart mere underholdende... og det var det uden tvivl også, bare i en lidt anden version end den oprindeligt tiltænkte



(jeg burde være i gang med den helt store flytning lige nu, men som med alt andet i mit liv kom der lige 7 ting i vejen i sidste øjeblik, og derfor er flytningen nu udsat til lørdag. men så skulle jeg også gerne til den tid, have et fuldt ud funktionsdygtigt hjem ude på ligustervej...)

tirsdag den 24. juli 2007

endelig alene

har lige hjulpet to aldeles overgearede og temmelig utilfredse tøser i seng, efter en uretfærdigt lang og enerverende indelukket og regnvåd dag blandt alle flyttekasserne med en del hvinen, syngen, dansen, småskænderier, venskabelige slagsmål, en lille smule gråd, en hel masse latter, overdrevent mange flødeboller, og en mor, der lige nu kører på kaffe og rutine.

om de var trætte spurgte jeg faktisk ikke om, men jeg ved med sikkerhed at jeg er.


er nu i besiddelse af en restaurant i hjørnet af det, der engang var min stue, og et par flyttekasser med påskriften "trunter", der faktisk var forsvarligt lukkede, men som nu gaber hjælpeløst omkap med mig og min udmattede og ilthungrende hjerne.

alarmerende

blev vækket af min af min alarm her til morgen. den fortalte med en meget høj og insisterende lyd, at den ikke havde noget signal. tdc som står for min alarms livsline, har åbentbart lukket for forbindelsen. det valgte alarmen at fortælle her til morgen klokken alt for tidligt. og det er jo faktisk meget godt og ret betryggende, at den siger fra.


bare ikke når man har to børn der er på sommerferiemode, og sover til klokken halv ti, og selv har kalkuleret med at sove ligeså længe, fordi man har pakket flyttekasser til klokken tre.



kaffe!!!

mandag den 23. juli 2007

fuld valuta

"i forstæderne får du noget for pengene"


budskabet stod og blinkede på skærmen af en hæveautomat, jeg passerede her til aften. jeg håber den har ret. på den anden side stod der ikke noget om, hvad det er man får for pengene.


og hvad ved en hæveautomat i virkeligheden om den slags?

(tæller 34 timer til det første flyttelæs køres ud)

lørdag den 21. juli 2007

irrelevant

jeg har brugt eftermiddagen på at bekymre mig om, hvorvidt jeg nu havde husket at slukke for komfuret, inden jeg tog hjemmefra. denne bekymring har medført at jeg har vrisset lidt rigeligt, stresset unødigt og glemt at nyde min ellers rigeligt tiltrængte pause væk fra pakkehallen. kørte lidt for tidligt, rigeligt hurtigt hjem med billedet af et nedbrændt hus på nethinden.


og slap den åbentbart dér i bilen, et sted på vejen mellem der og her. kom hjem for et par timer siden, og har ikke skænket det en eneste tanke før nu... var der nogen der sagde spild af tid?



og hvor sidder rewind-knappen?

fredag den 20. juli 2007

der kan man bare se

treårig : "moaaar!!! det gør oooondt!!!"


bekymret mor : "lille skat dog... hvor gør det ondt???"


hvinende treårig : "i leverpostejen.."


barnet ER faktisk sygt og hun HAR ondt, men jeg har lidt svært ved at komme problemet nærmere med den åbentbart begrænsede anatomiske viden jeg besidder... endsige komme på, hvordan jeg skal forklare situationen for vagtlægen...

torsdag den 19. juli 2007

forudsigeligt

på opkaldslisten på min telefon står der blandt mange de mange andre numre, som jeg erindrer af have ringet til "2010". et halvt telefonnummer. og et årstal.

mon nogen i et ubemærket og ubetydeligt øjeblik, har sneget sig til at låne min telefon, og har haft ringet til år 2010 og spurgt om, hvordan verden på ligustervej ser ud til den tid?


hvem tog telefonen? og hvad blev der svaret?

onsdag den 18. juli 2007

en duft af tryghed

tog mig den frihed i dag, at forlade mit selviscenesatte alcatraz, opleve lidt solskin, og tage ungerne med på biblioteket.

(ikke mindst for at betale en bøde på 250 kr, der har naget mig et stykke tid...)

skulle derudover låne nogle lydbøger, da det er den eneste måde jeg med sikkerhed kan formå at pakke koncentreret, i perioder på over en time ad gangen. for hvor er det dog nemt at falde i tankesumpen, når man er tvunget til slavisk at gennemgå alle akkumulerede jordiske besiddelser. der blandt andet, for mit vedkommende opdagede jeg i går, omfatter en komplet samling af kasettebånd, som i en periode i slutningen af firserne blev uddelt til konfirmander af hi-fi kæden expert, indeholdende en række musiske perler fra den tid, præsenteret af ingen ringere end kim schumacher himself... det er da lidt stort? og hvor nemt er det lige at pakke køkken ned, når man igen og igen falder over superinteressante artikler i de længst forældede aviser, som ikke længere burde være potentielt læsestof, men glasbeskyttelse i flyttekasser.... ???

jeg ved dog af erfaring, at lydbøger kan forvandle mig fra tænkende menneske til hårdtarbejdende robot. så afsted gik det mod århus hovedbibliotek og tove ditlevsen, som jeg havde en idé om, at skulle dele denne flytning med. men i bibliotekets lydbogsafdeling var der ingen tove. det er jo en undren værd i sig selv, og jeg måtte ty til en af de allestedsnærværende bibliotekarer, som henviste mig til magasinet. et sted i kælderen, hvor alt det, som åbentbart ikke har den store interesse for offentligheden, men endnu ikke er kassabelt, bliver opmagasineret. og der var tove. i rigt mål på gamle fedtede kasettebånd. men der var ikke kun tove. der var alle mulige andre vidunderlige skatte, i form af lp-plader, støvede klassikere og gamle børnebøger, jeg glæder mig til en dag at tage ned fra hylderne og hjembringe, når operation segmentskifte er (vel?)overstået.

det vigtigste jeg fandt på mine tyve minutter i fortiden, var dog duften. duften af bibliotek, som det duftede før luftfriskere, udluftningssystemer og aircondition. duften af fedtede fingre, gammel tobak, hengemte leverpostejmadder, støv og indelukkethed. jeg havde glemt den, og genfandt og genkendte den i dag. og pludselig virkede verden lidt mere sikker. ikke så farlig.

nogen ting forandrer sig ikke, de flyttes bare til mindre synlige og mindre fremkommelige steder, men de er der stadig og dukker op når man mindst venter det, og det er rart at vide i en situation, hvor alting virker ret nyt og pænt og ukrøllet og ukendt og temmelig ikke-trygt...




miss mikkelsen - som nu tror lidt mere på, alligevel at kunne finde ro bag ligusteren...

mandag den 16. juli 2007

betænkeligt

"man skider ikke dér hvor man spiser"



har lidt på fornemmelsen, at toilet og køkken lige nu rykker faretruende tæt mod hinanden...

søndag den 15. juli 2007

vent på mig

det hele går usandsynlig stærkt lige nu... og der er så mange ting jeg ikke får gjort.

det er ikke med min gode vilje at jeg ikke får kommenteret mere i disse dage, men jeg har bare ikke tiden. og kender mig selv godt nok til, at går jeg først i gang, forsvinder der nemt flere timer, uden at jeg opdager det... men jeg kan jo heller ikke holde mig helt væk. så jeg leger stadig lidt herhjemme hos mig selv, og så kommer jeg ud og leger igen, når der er lidt mere ro på ;-)

håber at i bærer over med mig...


og anne, har så dårlig samvittighed over ikke at have fået ønsket tillykke med fødselsdagen til dit lækre drengebarn. så hermed :



TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN, SØDE 4-ÅRIGE!!!




rejseerfaringer #4

i bulgarien koster fine gule versace badelagner hvad der svarer til 60 danske kroner. men det var så absolut også det eneste der slap gennem nåleøjet. det havde dog været et paradis hvis man lige stod og opdagede at det der kunne gøre tilværelsen perfekt var babushkadukketandstikholdere eller askebægre af rosentræ med indlagt rosenduft og i love bulgaria påskrift...


til gengæld er deres madkultur dobbelt så slem....

rejseerfaringer #3

den subjektive værdi af en vellykket solferie er direkte proportional med den danske sommers opadgående elendighedskurve... og værdien forøges bare yderligere når solen så tilmed beslutter sig for at skinne på mine solbrune ben nu hvor vi er hjemme igen.


(bare en skam at jeg har 20 flade flyttekasser, der står og griner af mig og min trang til at kaste mig ud i haven med en iskaffe og en god bog)

lørdag den 14. juli 2007

rejseerfaringer #2

i bulgarien koster en liter gin hvad der svarer til 44 danske kroner... blandet op med tonic er den egentlig ganske tålelig, og man kan drikke op til en halv flaske UDEN at få tømmermænd.... (altså jeg kunne... kæresten mente et par morgener noget helt andet...)


jeg er desværre bange for at tømmermændene nu har indhentet mig. har været ganske og aldeles underdrejet det sidste døgns tid, ikke god timing når man har et hus, der skal pakkes ned og det helst i går...

fredag den 13. juli 2007

rejseerfaringer #1

det kan godt være, at konkylier fundet på stranden umiddelbart virker som en fantastisk og vidunderlig souvenir, men idéen mister altså lidt af sin charme efter at jeg nu har kogt på skidtet i 4 timer, og ikke alene konkylierne, men nu også hele huset stinker af gammel havgnu....


3-årig har lige tørt konstateret : "mor! her lugter faktisk særlig dårligt....!"

onsdag den 11. juli 2007

greetings from bulgaria


alt vel, send flere penge...


... og så er det vist tid til at komme ud til poolen igen ;-)

onsdag den 4. juli 2007

christ!!!

bare fordi du er træt og træls og stresset, kan du sq godt tale ordentligt til dine børn...


tag dig sammen miss mikkelsen!!!

tirsdag den 3. juli 2007

ørepinsel

jeg synes, at det er uendeligt betænksomt af århus kommunes pladsanvisning, at man, for at få en pladsanviser i tale, BÅDE skal sidde i telefonisk ventekø i lange halve og hele timer, OG skal belemres med "candle in the wind" voldtaget af panfløjte. det giver da, om ikke andet, en kærkommen lejlighed til at tage stilling til, hvad der absolut IKKE skal investeres i, næste gang vejen falder forbi iTunes...

eller noget...

mandag den 2. juli 2007

vejrmeldingen

har netop konstateret, at der lige nu i bulgarien er en temperatur på 27 grader... det vel at mærke her klokken 22.39.... samt at jeg drager afsted mod selvsamme bulgarien på torsdag, engang ud på eftermiddagen....




kan lige nu ikke se at vi på nogen måde har tiden, men lysten og behovet fejler bestemt ikke noget :-)

søndag den 1. juli 2007

totalteater

jeg behøver ikke længere at lede efter træningsmuligheder, ude i forstæderne. har i dag slået vores pænt store, vel tilgroede græsplæne. med en håndskubber. oksede rundt med den fordømte tingest i en time. og har så ondt i balle- og lår- og armmuskler lige nu, som jeg ikke har haft længe.


kæresten grinede lidt smørret bagefter, og sagde at jeg måtte sige til, hvis jeg hellere ville have en benzindrevet græsslåmaskine. han må da være tosset. jeg mener, hvis det gør ondt må det da være godt. så indtil videre lever håndskubberen.


miss mikkelsen - endelig alene, nu som parcelflaggelant.