tirsdag den 10. februar 2009

labil

nogle oplevelser er bare for store til, at man kan tage sig af, både at komme til at grine højlydt, og græde en lille smule i et offentligt transportmiddel. sådan er det med henriette e. møllers "jelne". har den på i-pod'en, og til dem der har siddet i linie 56, og undret sig over hende den enormt ustabile, så ja. jeg har pms. oven i købet.

14 kommentarer:

Sebastian sagde ...

Hvem har indtalt den? Og hvor offentlig tilgængelig er den i den form?

miss mikkelsen sagde ...

uh, jeg ved ikke på stående for hvem der har indtalt den, men jeg kan undersøge det, hvis det betyder noget for dig. hvad angår den offentlige tilgængelighed er den lånt på biblioteket, så bliver det vist ikke blive mere tilgængeligt end det.


jeg har faktisk lyst til at få fat i den i bog-form, bare for at se om det gør en forskel. jeg synes ikke at oplæseren er superoptimal, og den kan uden tvivl tåle en genoplevelse... jeg gad faktisk godt vide, om forfatterne skal godkende oplæserne (og mere relevant oplæsningerne), i visse tilfælde kunne man i hvert fald have sine tvivl. men det burde være sådan.

Sebastian sagde ...

Papirudgaven er altså rigtig, rigtig god! Den kan varmt anbefales, og det kan efterfølgeren også.

Så vidt, jeg husker, har forfatterne ikke indflydelse på indtalingen; men skriv dog og spørg Henriette selv, om hun havde på denne.

miss mikkelsen sagde ...

hvad hedder efterfølgeren?

(ja, jeg ved godt, at jeg kunne slå det op, men jeg skal på arbejde i AV lige om lidt, og har bestemt mig for at være helt vildt doven indtil da... det er nemlig synd for mig. basta.)

det er faktisk lidt tarveligt, hvis forfatterne ikke selv har indflydelse på oplæsningerne. har lige forsøgt mig med "nobels testamente", den måtte jeg opgive pga indædt irritation over oplæseren. og min veninde, som jeg havde "lånt" den af, havde det på nøjagtig samme måde. og det er da egentlig synd, for så vidt jeg ved er det en god bog.

men så må jeg jo bare læse selv. det er bare så rart med det der mp3 engang imellem.

(ps. hvordan laver man de der kommentar links? dem er jeg da lidt misundelig på)

Sebastian sagde ...

Hejsa:
1) Kaiser
2) er altså bange for, at de ingen indflydelse har, for jeg erindrer, at min blinde højskoleveninde havde samme beklagelser over indlæsere.

3) Som alle andre HTML-links, og nu skal jeg lige holde tungen lige i munden, for jeg skal pakke dem ind:

<a href="LINK">SYNLIG_LINKTEKST</a>

Du skal erstatte LINK med selve linket: http:....
og
SYNLIG_LINKTEKST med det, som du vil have, at der skal stå i teksten.

miss mikkelsen sagde ...

wow, prøver lige engang... med mityndlingslink over dem alle ;)

mulberry

miss mikkelsen sagde ...

indsæt selv mellemrum efter behov... men jeg kunne!

tillykke til mig :D

Sebastian sagde ...

Til lykke til dig ,)

spacemermaid sagde ...

Jelne ER helt fantastisk :-)

Jeg må prøve en lydbog, det har jeg vist ikke gjort mig i siden jeg lå med sut og hørte junglebogen. Og det er blevet så populært. Det må prøves!

miss mikkelsen sagde ...

det må det, det skylder man sig selv.
jeg elsker det, og har gjort det altid. også dengang man måtte snyde sig til et handicapstempel i sit lånerkort (for ja, det er da et handicap at være ordblind...) for at få fat i de store bokse med 17 kasettebånd. OG snige sig langs væggen ud fra biblioteket, for at undgå, at blive set medbringende lydbøger (for det ville da være helt vildt pinligt om nogen opdagede, at man havde snydt sig til at være handicappet. eller endnu værre troede at man var det...)

men uanset, det er dejligt at det er blevet så populært, for der er pludselig mange flere titler at vælge imellem. tilmed er der vist nogle biblioteker, der har noget net-værk, hvor man kan downloade, og så forsvinder det af sig selv efter en måned. ren magi :D

Sebastian sagde ...

Det hedder netlydbog.dk - men det er kun til at hente ned på en windåze bvadr - måske virkre deres streamingsnoget på en Mac - det har jeg ikke testet; men bare det, at man ikke kan hente det ned og putte i sin iPod uden gevaldigt bøvlede krumspring (som måske tenderer ulovligheder) - det er noget SJUSK.
Ved ikke helt, om alle kommuner er med; men mange er der i det mindste.

miss mikkelsen sagde ...

de er bare misundelige, og så tror de, at de kan holde det gode selskab ude...


men det holder ikke i længden, det er jeg sikker på.

(og ulovlighederne er ind i mellem nødvendigheder, og så kan det forsvares. måske ikke juridisk, men etisk. og det er nogen gange bedre)

Sebastian sagde ...

Deres streaming virker fint - de åbner i QuicktimePlayer. Men det er stadig lidt svært at putte dem i sin iPod, hvis man ikke kan få dem gemt først på disken.

miss mikkelsen sagde ...

er det så ikke bare at gå rund med den bærbare og noget mobilt, og sikkert hundedyrt mobilt internet, og blive underholdt...

hmmnn... tror stadig den etisk korrekte, omend ulovlige metode holder. ellers må jeg jo bare tage mine ben med på biblioteket som jeg plejer, og det er jo vist nok tilmed sundt :D