lørdag den 21. april 2007

talepædagogen

vi har haft en hyggelig fredag aften med popcorn og disney sjov. midt i vores hygge blev jeg gjort opmærksom på, at jeg har en potentiel pædagogisk opgave i forhold til 2 - årigs sprogudvikling. hun har en let læspen, og oven i det har hun meget svært ved at udtale bogstavet "s".

fokus kom af at tøserne sad og talte om det de havde set, og den 2 -årige blev stædigt ved med at referere til "kuku"hvilket ikke gav mening før 6 - årig decifrerede, og det blev åbentlyst at det var kejser kuzco der blev henvist til...

det har så medført at vi har øvet ... og øvet... og øvet...

mor : "kuz"

2 -årig : "kuth"

mor : "kuz"

2 -årig : "kuth"

mor : "co"

2 - årig : "co"

mor : "kuz" - "co"

2 - årig : "kuz" - "ø"!



og her blev ethvert forsøg på kultivering opgivet til fordel for både brede og støjende smil... (... for nu, om ikke andet ;-))

4 kommentarer:

Miss Blue Eyes sagde ...

Altså, det er sq da også et sygeligt ord at forlange at både 2-årige, 6-årige og 29-årige skulle kunne udtale!!!

Tror ikke du skal være særlig nervøs... Disney er bare løbet tør almindelige navne til deres figurer og er nu begyndt at lave navne som ingen kan udtale, og som derfor giver dem noget PR. Eller noget... Jeg synes i hvert fald at det er et dumt ord! Nå!

Christina sagde ...

2 -årig er heldigvis gået tilbage til at tale om kuku... det er vist også meget godt for nu...


men det er lidt sjovt (og temmelig uretfærdigt) at ord som ville udløse en mindre syndflod af irettesættelser hvis de var kommet ud af 6 - årig, alene høster grin og smil og hø hø når de kommer fra den lille..

tænker her ikke specielt på kuz-ø (det håber jeg virkelig ikke at hun ved hvad betyder!!) men eksempelvis klassikeren "jeg har lavet lort", den var sq aldrig gået for 6 - årig...!

(og du har ret... det er et temmelig åndssvagt navn!!)

Anonym sagde ...

Hahahaha, hun skal nok komme efter det, ingen tvivl derom:)

Christina sagde ...

pia : det er nok uundgåeligt den vej udviklingen går ... men med lidt held og moderlig indflydelse kan jeg holde den stangen bare lidt endnu ;-)