tirsdag den 22. maj 2007

in absentia


er i tvivl. skal jeg partout svare min telefon, når nogen vælger at ringe op på et tidspunkt, som ikke lige passer ind i undertegnedes (for tiden noget rigide) tidsplan. er det med andre ord ok at screene? personligt mener jeg, at det er aldeles tilforladeligt, endda til tider både høfligt og hensynsfuldt. det er jo ikke sådan, at fordi jeg er i besiddelse af både telefon og tilhørende abonnement, så er jeg dermed 100% tilgængelig 24 /7. ej heller betyder min mangel på øjeblikkelig og uforbeholden deltagelse, at jeg ikke længere holder af, eller interesserer mig for den kontaktsøgende. jeg har bare ikke lige tid.


er det uforskammet at screene?? er det ikke mere uforskammet at svare telefonen, og så ikke gide at lytte. eller endnu værre, kun gide at tale om alt muligt andet end det, der var omdrejningspunktet for det oprindelige opkald.

oven i købet har jeg endda investeret i både telefon med indbygget telefonsvarer og mobiltelefon, så der er rig mulighed for enten at hælde det presserende budskab af i svareren, eller alternativt, at sende en sms, og så skal jeg give det min udelte opmærksomhed ved førstkommende ledige lejlighed. og der er jo altid muligheden for at ringe igen senere. jeg er ret sikker på, at jeg selv hellere vil tale med en, som faktisk har lyst til at tale med mig, end en der sidder og tripper af utålmodighed efter at få klasket røret på igen, og få det overstået. eller hvad?


og hvis det virkelig er så ok og tilforladeligt at screene, hvorfor får jeg så en lille bitte smule dårlig samvittighed hver gang jeg gør det?miss m. - kafferende og intenst ignorerende en insisterende telefon.

8 kommentarer:

Anne O'Manne sagde ...

Jeg screener! Og jeg tror faktisk, alle der kender mig er klar over det.

Jeg foretrækker helt klart, at folk lader være med at svare i stedet for at tage telefonen og sige, at de ikke har tid til at snakke. Følelsen af at forstyrre giver mig nemlig rigtig dårlig samvittighed og kan afholde mig helt fra at ringe tilbage senere.

LouLou sagde ...

Screening er en menneskeret på linje med ytringsfrihed og retten til at være elsket.
Bare du ikke praktiserer det på mig:-):-)

Kontorchefen sagde ...

Hvis jeg vidste du lå sådan og iført sådanne en smart sag, ville jeg ringe indtil du tog den :-)

miss mikkelsen sagde ...

anne : jeg tror faktisk heller ikke at der er nogen, der ikke ved at jeg screener... problemet er så at alle siger nøjagtig som loulou....

loulou : screene dig, det kunne jeg da aldrig finde på *host host*

kontorchef : det er da mit opgaveskrivningslykketøj!! har det altid på når jeg skriver ;-) (grøn er håbets farve... eller noget)

Zette sagde ...

Selvfølgelig er det bedre kun at snakke, når man gider.
Kender kun alt for godt det med, at man ringer op og kan høre, at personen ikke gider, men bare siger ingenting og ellers venter på, hvornår de kan lægge røret. Så hver dog ærlig og sig det, hvis det er - eller endnu bedre screen og lad tlf kime!

miss mikkelsen sagde ...

zette : hørt hørt!!!

Sebastian sagde ...

Åh, så man skal bare ringe til dig med nummeret skjult, hvis det er HELT vildt vigtigt ,)
I øvrigt synes jeg, at det er helt rimeligt, at du lige kigger nummeret ud først. Specielt når det betyder, at du så tager dig tiden til at snakke, når du så tager telefonen.
Og så er jeg enig med kontorchefen - fin dragt, du har på, når du snakker i telefon ;)

miss mikkelsen sagde ...

sebastian : taaak... :-)